Acasa

     Bijuteriile au avut, de-a lungul istoriei, diverse conotatii. Se poate spune asta fara sa fie prea greu termenul, deoarece stim cu totii ca ele au fost folosite ca talismane, amulete, iar mai tarziu ca marcare a statului social, politic sau religios. Inclusiv materialele s-au diversificat de la o perioada la alta, unele bijuterii ajungand sa fie chiar opere de arta, sau/ si de referinta pentru epoca ce o reprezentau.
    Nu vreau sa scriu acum o istorie serioasa a bijuteriilor, caci asta ar insemna studiu, surse, citate, s.a. Vreau doar sa subliniez faptul ca omul, practic, a convietuit cu bijuteria. Podoabele au facut mereu parte din viata sa. De aceea, acum, cand diversitatea este incredibil de mare, incurajez creativitatea si in ceea ce priveste confectionarea bijuteriilor, dar si in ceea ce priveste purtarea lor.
     Daca cititi aceste randuri va aflati pe un blog de prezentare a bijuteriilor confectionate manual. Va asigur ca aici puteti gasi accesorii si bijuterii lucrate cu placere si impletite cu ganduri bune. Imi place sa cred ca, asa cum le lucrez eu, cu zambetul pe buze, o sa fie si ele purtate de voi, tot cu zambetul pe buze.